ryba po grecku

ryba po grecku
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: wioleta333
pyszna ryba

Składniki

  • 1 kg ryby panga ( filety)
  • kilogram młodej marchewki
  • 2 cebule
  • 2 pory
  • 1 groszek konserwowy
  • mały przecier pomidorowy
  • 2 liście laurowe i 4 ziela angielskie
  • 2 jajka
  • mąka
  • wegeta, pieprz
  • olej

Przygotowanie

  1. rybę rozmrozić , do garnka dać odrobinę oleju , pokroić pora i cebulę w krążki wrzucić na olej lekko podsmażyć , pokroić marchewkę w drobną kostkę dać do cebuli i pora i dalej smażyć aż warzywa będą miekkie, pod koniec duszenia dodać groszek konserwowy i przecier pomidorowy rozpuszczony w pół szklanki wody oraz doprawić wegetą i pieprzem.

  2. rybę posolić obtoczyć w roztrzepanym jajku i mące, smażyć około 15 minut.

  3. rybę położyć na półmisku i obłożyć ją warzywami

Komentarze do przepisu (6)

madziak 08 lipca 2010
Ciekawa wersja rybki po grecku...
Osobiście zamiast groszku dodaję do startej na tarce machewki, jedną... Czytaj całość »
Ciekawa wersja rybki po grecku...
Osobiście zamiast groszku dodaję do startej na tarce machewki, jedną pietruszkę i pól selera. Polecam.
cytryna 08 lipca 2010
Mam ten przepis,ale z groszkiem jeszcze nie próbowałam.
iwonasz 09 lipca 2010
ryba po grecku pycha danie!!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 kg ryby panga ( filety)
  • kilogram młodej marchewki
  • 2 cebule
  • 2 pory
  • 1 groszek konserwowy
  • mały przecier pomidorowy
  • 2 liście laurowe i 4 ziela angielskie
  • 2 jajka
  • mąka
  • wegeta, pieprz
  • olej
Składniki