Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne, pyszne danie, w sam raz na wigilijny wieczór.
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 341
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 410
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 684
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 341
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 410
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 684
Składniki
Marchewki, seler i pietruszki obrać, starannie wypłukać. Z porów usunąć zewnętrzne liście, a resztę dokładnie wypłukać pod bieżącą wodą. Cebule obrać. Pory pokroić w krążki, marchewki, seler i pietruszki pokroić w cieniutkie zapałki lub zetrzeć na tarce. Cebule przekroić na krzyż, następnie pokroić w piórka. Rybę dokładnie umyć, osuszyć. Jeśli jest mrożona, rozmrozić. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić wszystkie pokrojone warzywa, smażyć je na średnim ogniu kilka minut. Dodać listki laurowe, ziele angielskie i pieprz, mieszając, smażyć, aż warzywa będą miękkie. Dodać rozpuszczony w kilku łyżkach wody koncentrat pomidorowy, pieprz i sól. Dokładnie wymieszać, dusić jeszcze kilka minut pod przykryciem. Rybę skropić sokiem z połówki cytryny, odstawić na około 20 minut. Następnie obtoczoną w mące i roztrzepanym jajku rybę smażyć na oleju z obu stron około 15 minut. Po usmażeniu wyjąć ją i ułożyć na półmisku, obłożyć ze wszystkich stron warzywami (wcześniej wyjąć listki laurowe). Można ją podawać na gorąco lub zimno, z pieczywem lub ziemniakami.