Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca ryba w warzywach z dodatkiem cukinii, u mnie nie tylko na święta.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 97
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 210
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 97
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 210
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Składniki
Rybę skropiłam sokiem z cytryny i posoliłam ją i popieprzyłam. Obtoczyłam w mące i usmażyłam. Obrałam warzywa i starłam je na grubym oczku. na patelni podsmażyłam pokrojoną w piórka cebulę, dodałam starte warzywa i pokrojoną w słupki cukinię.
Gdy warzywa się podsmażyły dodałam sos pomidorowy i smażyłam do miękkości warzyw. na koniec całość doprawiłam solą i pieprzem. Ryby przełożyłam warzywami na półmisku.
Smacznego :)