Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ryba pieczona z cytryną na naleśniku"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 210
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 210
Składniki
Cytrynę pokrój w plastry. Łososia umyj, podziel na 4 kawałki, natrzyj solą i pieprzem. Wstaw do lodówki. na ciasto wymieszaj łyżką lub zmiksuj. Odstaw na pół godziny.
Łososia układaj na papierze do pieczenia, połóż na każdym łodygę koperku i po 2 plasterki cytryny. Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C przez 15 minut.
Z ciasta usmaż na oleju kilka cienkich naleśników. Na talerzu układaj naleśniki, na nich płaty ryby, podawaj ze świeżymi warzywami i dipem śmietanowo-czosnkowym.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień