Ryba Ananasek

Ryba Ananasek
> 5-6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
Ananas wykorzystywany jest jako naturalny środek, który wspomaga trawienie, stosowany jest w dietach. Również można wykorzystać jego słodko kwaśny smak oraz aromat do różnych potraw, proponuję rybę.

Składniki

  • 1 kg dowolnego fileta rybnego
  • Mąka pszenna do obtoczenia
  • 2 jajka
  • Sól
  • Olej do smażenia
  • 2 puszki ananasa
  • 4 papryki czerwone
  • Przecier pomidorowy
  • 3 łyżki ketchupu
  • Cebula

Przygotowanie

  1. 1. Rybę kroimy na mniejsze kawałki, solimy.
    2. Zanurzamy w roztrzepanym jajku.

  2. 3. Obtaczamy w mące.

  3. 4. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

  4. 5. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.

  5. 6. Do cebuli dodajemy pokrojoną w paski paprykę oraz pokrojonego w kostkę ananasa.

  6. 7. Pod koniec prużenia dodajemy przecier oraz ketchup.

  7. 8. Rybę układamy w naczyniu.

  8. 9. Polewamy sosem z papryki i ananasa.
    10. Rybka gotowa.
    11. Smacznego.

Komentarze do przepisu (2)

Kitka80 21 czerwca 2019
Pysznie to wygląda :)
catha 22 czerwca 2019
Robię podobną:) Ryba, ananas i papryka to idealne połączenie!
Składniki
  • 1 kg dowolnego fileta rybnego
  • Mąka pszenna do obtoczenia
  • 2 jajka
  • Sól
  • Olej do smażenia
  • 2 puszki ananasa
  • 4 papryki czerwone
  • Przecier pomidorowy
  • 3 łyżki ketchupu
  • Cebula
Składniki