Rustykalna pizza na cieście francuskim

Rustykalna pizza na cieście francuskim
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: KORAL
Wygląda imponująco, mocno rozrośnięta, świetna w smaku i taka prosta.

Składniki

  • ciasto francuskie 275 g
  • szynka szwarcwaldzka ok.150 g
  • mozzarella ok.200 g
  • jajko do smarowania

Przygotowanie

  1. Piecyk nagrzewamy do 190-200 C.
    Szynkę i ser kroimy w drobną kostkę.
    Ciasto francuskie dzielimy na dwie części, wykrawamy z nich 2 koła.
    Na środek ciast wykładamy szynkę, boki zostawiamy wolne, potem rozkładamy ser. Przykrywamy kawałkami pozostałego ciasta.
    Wierzch smarujemy roztrzepanym jajkiem, wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
    Pieczemy kilkanaście - kilkadziesiąt minut.

Składniki
  • ciasto francuskie 275 g
  • szynka szwarcwaldzka ok.150 g
  • mozzarella ok.200 g
  • jajko do smarowania
Składniki