Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rustykalna cukiniowa tarta"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 393
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 10631
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 55
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 393
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 10631
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 55
Składniki
Umyte cukinie tnę w plas terki (ok. 4 mm). Partiami obsmażam delikatnie na odrobinie oleju. Doprawiam solą i pieprzem. Ser ścieram na tarce o dużych oczkach, łączę z jajkiem. Filet myję, kroję w kostkę. Przyprawiam do smaku i smażę na oleju. Paprykę kroję w kostkę, również obsmażam.
ciasta zagniatam, dolewając 2 łyżki wody. Owijam je w folię i chłodzę 50 min. Rozwałkowuję na placek o śr. 40 cm. Środek ciasta smaruję masą serową, pozostawiając przy brzegu 4 cm marginesu. Na ser wykładam mięso, posypuję natką i papryką. Układam plasterki cukinii. Wystające ciasto zawijam na farsz i smaruję je jajkiem. Tartę posypuję solą, pieprzem i ziołami. Piekę ok. 40 min w 180 st.Źródło: Tina