Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ruskie pierogi z Rzeszowszczyzny"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 41
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 38
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 41
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 38
Składniki
Ciasto: mąkę przesiej z solą do miski, masło połącz z gorącą wodą i powoli dodaj do mąki, mieszając. Gdy wszystko się połączy, wyrób na stolnicy, podsypując mąką. Ciasto odstaw przykryte na 30 min.
Farsz: ser zmiel, ziemniaki przepuść przez praskę, połącz, dodaj zeszkloną na maśle cebulę. Dopraw solą i dość obficie pieprzem. Ciasto podziel na części i rozwałkuj na placki ok. 3 mm. Wytnij kółka, nałóż na nie farsz, ulep pierogi. Gotuj partiami w osolonej wodzie z łyżką oleju. Wyjmuj łyżką cedzakową. Podaj z wody lub obsmażone, z ulubioną okrasą.Źródło: Świat kobiety