Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na smaczne pierogi. Zawsze się udają. Idealny przepis dla początkujących.
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32549
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 45
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 69
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 909
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 327
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32549
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 45
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 69
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 909
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 327
Składniki
Mąkę wysypuję na stolnicę , dodaję szczyptę soli i powoli zagniatam ciasto. Ciasto powinno być elastyczne. W razie potrzeby dodaję trochę więcej wody. Odstawiam na 10 minut.
Cebulę obieram , kroję drobno i smażę. Ziemniaki , twaróg i połowę cebuli , solę , pieprzę i dokładnie gniotę . Wszystko dokładnie mieszam.
Ciasto wałkuję bardzo cienko , wycinam kubkiem kółka. Wycięte kółka napełniam farszem z ziemniaków i zlepiam pierogi.
W dużym garnku gotuję osoloną wodę , wkładam pierogi. U mnie na garnek wkadam ok. 10 szt. , aby się nie posklejały. Od momentu kiedy wypłyną gotuję ok. 3 minut. Odcedzam i przekładam na patelnię z resztą cebui. Podsmażam.