Ruskie pierogi.

Ruskie pierogi.
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Docherro
Specjalnie zrobiłam więcej ciasta do pierogów z kapustą ,z drugiej jej części zrobiłam ruskie pierogi,które uwielbiam,a najbardziej podsmażone na maśle na zloty kolor.Ta skórka chrupiąca,maczane w śmietanie..mmm...kto nie lubi? Polecam serdecznie:)

Składniki

  • twaróg półtłusty 1/2kg
  • ugotowane ziemniaki 40-50dkg
  • cebula 2 duże .
  • sól ,pieprz czarny
  • masło kostka
  • śmietana 12%

Przygotowanie

  1. Ziemniaki uotować najlepiej dzień wcześniej.
    Na drugi dzień zmielić ziemniaki i ser.
    Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na maśle.
    Dodać do zmielonych ziemniaków i sera,dać pieprz oraz sól,ja daję dużo pieprzu,lubię ostry smak.

    Ciasto rozwałkować ,wykrawać szklanką lub kroić na kwadraty.Nakładać farsz i dokładnie zalepić.

    Na gotującą i posoloną wodę wrzucać pierogi partiami i gotować dwie min.od momentu wypłynięcia.
    Ugotowane wyjmować łyżką cedzakową na talerz i polać zrumienionym masłem.


    Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (8)

danutast1 17 listopada 2017
Uwielbiam ruskie pycha:)
GREGORHSPEED 18 listopada 2017
"wieki" nie jadłem <3 Kocham <3
Futka 19 listopada 2017
O mniam! <3 Uwielbiam :) Prezentują się obłędnie smacznie :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • twaróg półtłusty 1/2kg
  • ugotowane ziemniaki 40-50dkg
  • cebula 2 duże .
  • sól ,pieprz czarny
  • masło kostka
  • śmietana 12%
Składniki