Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rurki z pieczarkami i brokułami"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1146
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 651
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 224
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1146
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 651
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 224
Składniki
Pieczarki myjemy (jeśli są bardzo świeże, nie trzeba ich obierać), wycinamy nóżki, większe kapelusze kroimy na pół, mniejsze zostawiamy w całości.
Brokuł dzielimy na różyczki, myjemy.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, wrzucamy brokuły i pieczarki, przykrywamy i chwilę dusimy. Gdy pieczarki puszczą sok, odkrywamy i, mieszając, lekko odparowujemy.
Makaron gotujemy na pół miękko w osolonej wodzie, odcedzamy. Warzywa doprawiamy do smaku solą i pieprzem, łączymy z makaronem. Danie polewamy pozostałym na patelni sosem, dekorujemy świeżymi ziołami, podajemy.
Czas przygotowania 40 minut. Cena porcji około 2,40 złŹródło: Rewia