Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rurki faszerowane mięsem"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 37
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 32
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 69
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 37
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 32
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 69
Składniki
Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem. Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż ma rozgrzanym oleju. Dodaj mięso, przeciśnięty przez praskę czosnek, oregano, sól i pieprz. Smaż 10 minut. Łyżką nakładaj farsz do środka ugotowanych rurek. Plastry szynki przekrój na pół, owijaj nią makaron, układaj w naczyniu żaroodpornym. Wlej ćwierć szklanki wody. Przykryj.
Naczynie wstaw do piekarnika, piecz 20 minut w temp. 180°C. Pomidory sparz, wydrąż nasiona, miąższ pokrój w kostkę. Połącz z posiekaną kolendrą i pokrojoną w kostkę czerwoną cebulą, sokiem z limonki i chilli. Wymieszaj. Cannelloni podawaj z salsą pomidorową. Całość udekoruj liśćmi kolendry.
CZAS: około 30 minutŹródło: Dobry Tydzień