Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rulony z mięsem pod beszamelem"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 41
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 39
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 41
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 39
Składniki
<strong>Joanna Tokarz z Ptaszkowy</strong>
ciasta na naleśniki (oprócz oleju) miksuję. Wylewam kolejno małe porcje ciasta na rozgrzaną patelnię posmarowaną olejem. Smażę naleśniki. Mrożone warzywa podlewam wodą, gotuję do miękkości. Mięso smażę na oleju razem z posiekaną cebulą i czosnkiem. Mieszam z ryżem i koncentratem. Przyprawiam solą, pieprzem i ziołami. Naleśniki smaruję farszem. Zwijam. Układam ciasno w formie.
Margarynę rozgrzewam. Posypuję mąką, zasmażam. Mieszam z mlekiem. Przyprawiam gałką, solą i pieprzem. Gotuję do zgęstnienia. Polewam zapiekankę. Piekę 30 minut w 180 oC. Ok. 10 mi nut przed końcem posypuję serem.Źródło: Naj