Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ruloniki z szynki nadziewane pikantną sałatką z pora"
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 918
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 63
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 71
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 918
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 63
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 71
Składniki
Jajka gotuję w posolonej wodzie na twardo. Studzę je i obieram ze skorupek, po czym drobno siekam. Por oczyszczam z wierzchnich liści, odcinam korzonki, przecinam wzdłuż na pół i bardzo starannie opłukuję pod zimną bieżącą wodą. Następnie osuszam na papierowym ręczniku i kroję w cieniutkie talarki.
Jabłko obieram, tnę w drobną kostkę. Mieszam przygotowane , lekko je solę i chowam do lodówki na 30 min. Dodaję majonez i jogurt, mieszam. Doprawiam solą, pieprzem i cukrem. Sałatkę chłodzę. Przed podaniem rozkładam ją na plas terkach szynki, zwijam rulony.
Porcja zawiera ok. 290 kcal. Porcja kosztuje ok. 1,50 zł. : ok. 20 min + chłodzenie.Źródło: Tina