Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ruloniki z ogórka"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 213
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 213
Składniki
Szparagi wyjmij z puszki, osącz na sicie z zalewy. Plasterki polędwicy łososiowej lub innej wędliny rozłóż na desce do krojenia. Ogórek umyj, pokrój nożem szczelinowym w długie cienkie plastry, a następnie każdy plaster przetnij wzdłuż na pół.
Każdy plasterek wędliny posmaruj cienką warstwą majonezu, oprósz solą oraz pieprzem. Układaj po 3-4 szparagi, zwijaj roladki. Każdą roladkę obwiąż dekoracyjnie wstążkami z ogórka. Podawaj na stół z ulubionym dipem, np. majonezowym.
porcji, czas ok. 20 min; porcja – 120 kcal, cena 1,80 złŹródło: Świat kobiety