Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ruloniki z farszem z łososia"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 63
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 162
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 185
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 63
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 162
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 185
Składniki
Wlej do miski mleko. Dodaj jajka, sól, pieprz i dobrze wymieszaj. Stopniowo dodawaj mąkę i mieszaj, aż powstanie gładkie ciasto. Pod koniec dodaj opłukane liście szpinaku.
Na posmarowanej olejem patelni usmaż z obu stron naleśniki do przyrumienienia. Wymieszaj w misce twaróg z solą, pieprzem i posiekanym szczypiorkiem.
Posmaruj naleśniki przygotowaną pastą i rozłóż plastry wędzonego łososia. Zwiń w ruloniki i podawaj na przykład z pomidorkami cherry i szpinakiem.
Czas przygotowania: 30 minut. Poziom: średniŹródło: TV14