Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ruloniki serowe z salami"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 836
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 169
Polecam.
Odsłon: 1004
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 836
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 169
Polecam.
Odsłon: 1004
Składniki
W rondelku podgrzej łyżkę oleju, wsyp przyprawę curry i mieszaj, aż się rozpuści. Wtedy zdejmij z ognia, ostudź. 12 źdźbeł szczypiorku włóż na 1 minutę do wrzą cej wody. Wyjmij i osusz je na papierowym ręczniku.
Plasterki żółtego sera rozłóż na blacie. Na każdym ułóż obok siebie po dwa plasterki salami (będzie jeszcze efektowniej i smaczniej, gdy wykorzystasz salami panierowane np. w grubo tłuczonym zielonym pieprzu albo sproszkowanej papryce).
Twaróg (najlepiej śmietankowy) przełóż do miseczki, rozgnieć widelcem. Dodaj curry rozpuszczone w oleju, sok z limonki oraz sól morską i świeżo mielony czarny pieprz do smaku. Wymieszaj dokładnie (jeśli lubisz, pastę możesz też doprawić dwoma obranymi, przeciśniętymi ząbkami czosnku).
Przygotowaną pastę rozłóż na plasterkach sera i salami. Zwiń dość ciasne roladki i każdą przewiąż zblanszowanym szczypiorkiem (ew. ruloniki pospinaj ozdobnymi wykałaczkami).Źródło: Tina