Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Różyczki z mięsem po bolońsku"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Główkę kalafiora dokładnie oczyść, opłucz, podziel na różyczki. Włóż je do posolonego wrzątku i gotuj około 20 minut. Cebulę i czosnek obierz, grubo posiekaj. Marchewki obierz, opłucz, pokrój w niewielką kostkę.
Na patelni mocno rozgrzej olej. Wrzuć mięso. Mieszając, zrumień. Dodaj cebulę, czosnek oraz marchewki.
Dołóż koncentrat pomidorowy i krótko zasmaż. Następnie dodaj pomidory z puszki oraz keczup. Przypraw do smaku ostrą i słodką papryką oraz solą i pieprzem. Duś około 20 minut.
Różyczki kalafiora dokładnie odcedź, osącz, dodaj do mięsnego sosu. Gotowe danie wyłóż na talerze i udekoruj listkami natki.
<strong>Jedna porcja zawiera 380 kcal.</strong>Źródło: Tina