Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam kalafior zapiekany w mięsie mielonym. Tak przygotowany kalafior jest bardzo smacznym daniem. Połączenie delikatnego warzywa z mięsem daje niesamowity smak. Można zajadać na ciepło , jak i na zimno.
żaroodporne naczynie
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 547
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 20
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 424
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 880
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 547
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 20
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 424
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 880
Składniki
Kalafior obrać z liści, oczyścić, opłukać włożyć do lekko osolonej wody i gotować około 6 - 7 minut. Po ugotowaniu odsączyć dokładnie na sicie i wystudzić, następnie porozdzielać na różyczki. Mięso mielone wymieszać z jajkiem i przyprawami, dodać koncentrat pomidorowy, oregano i mąkę. Dokładnie wyrobić masę. Zwilżonymi wodą rękoma obkładać masą różyczki kalafiora formując kule. Kule układać w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym oliwą. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 170 stopni i piec około 40 - 45 minut. Podawać z sosem jogurtowym.