Rozpływające w ustach roladki

Rozpływające w ustach roladki
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
Delikatne mięso drobiowe z dodatkiem aromatycznego masła połączonego z serkiem.

Składniki

  • 2 filety z kurczaka
  • ½ kostki masła
  • 2 serki topione śmietankowe
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia
  • Bułka do panierki
  • 2 jajka

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy.
    2. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
    3. Na środku każdego kawałka mięsa smarujemy serkiem topionym i układamy po paseczku masła.

  2. 4. Brzegi mięsa zawijamy do środka i zwijamy w roladki.

  3. 5. Panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku, następnie w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju

  4. 6. Danie gotowe.
    7. Smacznego.

Komentarze do przepisu (3)

Nevermore 17 stycznia 2020
Zostało coś dla mnie? ;) Jak zwykle moje smaki, ale czemu ja się dziwię :D
KulinarnaChwila 18 stycznia 2020
Było nie spać tylko pilnować :)
Nevermore 18 stycznia 2020
No masz, ja ostatnimi czasy w ogóle nie śpię hihi. No chyba, że na dywanie po zabawie z Emi ;)
Składniki
  • 2 filety z kurczaka
  • ½ kostki masła
  • 2 serki topione śmietankowe
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia
  • Bułka do panierki
  • 2 jajka
Składniki