Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak w różowym sosie z dodatkiem smażonych warzyw podany na zielonym tagliatelle
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 403
Szukasz pomysłu na przygotowanie udek kurczaka, oto przepis dla Ciebie. Banal...
Odsłon: 453
Pulpeciki z sosem będą stanowić idealny obiad. Samo przygotowanie pulpetów cz...
Odsłon: 294
Kluski śląskie przeważnie robię z dziurką, a to dla tego aby6 w dziurce zatrz...
Odsłon: 233
Ogórkowa to jena z kilku moich ulubionych zup. Zawsze gotuję ja w ten sposób...
Odsłon: 139
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 403
Szukasz pomysłu na przygotowanie udek kurczaka, oto przepis dla Ciebie. Banal...
Odsłon: 453
Pulpeciki z sosem będą stanowić idealny obiad. Samo przygotowanie pulpetów cz...
Odsłon: 294
Kluski śląskie przeważnie robię z dziurką, a to dla tego aby6 w dziurce zatrz...
Odsłon: 233
Ogórkowa to jena z kilku moich ulubionych zup. Zawsze gotuję ja w ten sposób...
Odsłon: 139
Składniki
Zielone tagliatelle gotujemy al dente.
W miedzy czasie z dojrzałych pomidorów odsączamy do szklanki sok i łączymy z 3 łyżkami śmietany i odrobiną przegotowanej wody. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Całość mieszamy w szklance.
Na patelni rozgrzewamy kilka kropel oliwy, wrzucamy pokrojone w kostkę pozostałe miąższe pomidorów oraz cebulę. Smażymy kilka minut delikatnie mieszając. Na koniec dodajemy rozgnieciony czosnek, doprawiamy pietruszką, solą i pieprzem.
Na drugiej patelni lub po ściągnięciu zasmażonych warzyw na odrobinie oliwy smażymy pokrojoną w dużą kostkę pierś z kurczaka. Dodajemy przygotowany sos i chwilę dusimy.
Na dnie głębokiego talerza układamy tagliatelle, na wierzch pierś w sosie i zasmażone warzywa. Dekorujemy listkiem bazylii.