Różowo-fioletowy rosół ( bez barwników )

Różowo-fioletowy rosół ( bez barwników )
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: KORAL
Idealny na przeziębienie, smaczny, zdrowy i kolorowy rosół.

Składniki

  • Mięso wieprzowe lub wołowe około 600 g
  • cebula 100 g
  • 1-2 łyżki siekanej zieleniny ( natka pietruszki, koperek )
  • 2-3 liście laurowe
  • 4-5 ziaren ziela angielskiego
  • 100 g selera
  • po 1 marchwi ( pomarańczowa, żółta, FIOLETOWA )
  • sól, pieprz
  • około 1,5-2 litrów wody

Przygotowanie

  1. Warzywa umyć, oczyścić, przekroić na pół, cebulę obrać, pokroić na cztery części.
    Opłukane mięso zalać zimną wodą. osolić, dodać liście laurowe, ziarna ziela angielskiego, marchewki, cebulę i gotować do miękkości mięsa.
    Przed podaniem dodać siekaną zieleninę.


Składniki
  • Mięso wieprzowe lub wołowe około 600 g
  • cebula 100 g
  • 1-2 łyżki siekanej zieleniny ( natka pietruszki, koperek )
  • 2-3 liście laurowe
  • 4-5 ziaren ziela angielskiego
  • 100 g selera
  • po 1 marchwi ( pomarańczowa, żółta, FIOLETOWA )
  • sól, pieprz
  • około 1,5-2 litrów wody
Składniki