Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Różowe pierogi z serem"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 37
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 32
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 69
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 37
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 32
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 69
Składniki
Zetrzyj połówkę obranego buraczka na tarce o jak najdrobniejszych oczkach i wymieszaj z mąką.
Dodaj pozostałe i wszystko szybko zagnieć, dolewając tyle wody, żeby powstało elastyczne ciasto. Przygotuj farsz: utrzyj ser z żółtkami i cukrem waniliowym. Spróbuj i dosłodź do smaku.
Cienko rozwałkuj ciasto. Wycinaj szklanką kółka, nakładaj na nie farsz, zlepiaj brzegi. Wrzucaj pierożki partiami do osolonego wrzątku, gotuj około 4 minut od wypłynięcia. Podawaj polane stopionym masłem.
czas przygotowania40 min ilość porcji5 cena za porcję1,40 złŹródło: Chwila dla Ciebie