Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rozgrzewający kociołek cygański"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 29
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 215
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 244
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 29
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 215
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 244
Składniki
Mięso pokrój w grubą kostkę. Posyp solą, pieprzem i oprósz papryką. W rondlu rozgrzej oliwę, obsmaż pokrojony w kostkę boczek, włóż mięso i usmaż na złoty kolor. Następnie dodaj pokrojony w plasterki czosnek, pieczarki, paprykę i posiekaną cebulę.
Całość smaż 10 minut, zalej bulionem i czerwonym winem. Dodaj przyprawy, przecier pomidorowy, ostry ketchup i pikantny sok pomidorowy. Wymieszaj i gotuj na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie.
Przed podaniem sos posyp posiekaną kolendrą.Danie udekoruj świeżymi ziołami.Źródło: Na żywo