Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiem, że jak do tej pory pogoda nie jest najgorsza, chociaż wieczory nie należą już do najprzyjemniejszych, jednak niedługo zacznie być mega zimno. A przecież jak jest zima, to musi być zimno :P Dlatego na nieprzyjemne temperatury trzeba sobie zafundować coś rozgrzewającego do jedzenia. Propozycja bardzo prostego i smacznego gulaszu, to idealne rozwiązanie na niskie temperatury za oknem. Gulasz przygotowałam na bazie mięsa gulaszowego z indyka, sporej ilości warzyw oraz przypraw m.in papryki chilli, która fajnie nadaje pikanterii, świeży rozmaryn również nadaje potrawie ciekawy smak. Taki gulasz podaję z grzankami z pieczywa żytniego, ale idealnie pasują też takie dodatki jak: ryż, makaron, czy ziemniaki.
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1950
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2299
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 202
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1950
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2299
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 202
Składniki
Mięso myjemy i kroimy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym oleju. Wszystkie warzywa myjemy, kroimy i dorzucamy do podsmażonego mięsa. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek (może być też drobno pokrojony). Całość podsmażamy jeszcze przez ok. 3 min.
Po tym czasie dolewamy 500 ml bulionu (ja używałam domowego wywaru). Dokładamy koncentrat pomidorowy, całość mieszamy tak, by koncentrat rozpuścił się w bulionie i połączył się z warzywami. Dodajemy przyprawy. Mieszamy. Danie dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa. Na koniec dodajemy świeży rozmaryn i podajemy z wybranym przez siebie dodatkiem.