Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rozgrzewająca grecka musaka"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 20
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 536
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10554
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 20
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 536
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10554
Składniki
Pokrojonego w plastry bakłażana posól, a po kwadransie zetrzyj z niego sok.
Podsmaż warzywo na patelni, po czym połowę ułóż na dnie naczynia żaroodpornego.
Na nim umieść podgotowane wcześniej plastry ziemniaka oraz zeszkloną na oliwie posiekaną cebulę z czosnkiem. Na wierzchu rozłóż podsmażone na złoto mięso mielone. Całość zalej pomidorami wymieszanymi z ziołami, solą oraz pieprzem.
Pokryj danie resztą cukinii i posyp startym serem. Zapiecz w piekarniku rozgrzanym do 200°C.Źródło: Kurier TV