Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozdrażniona bałaganem jaki powstawał przy siekaniu orzechów , na przykład do ciasta postawiłam na metodę prostą i domową . Mowa oczywiście o wcześniej rozłupanych orzechach .
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3496
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14784
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3496
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14784
Składniki
Odmierzam ilość orzechów jakie potrzebuję . Laskowe czy włoskie lub nerkowce itp. Jak kto lubi . * Przygotowuję coś miękkiego - ja użyłam rękawicę kuchenną * Tłuczek do mięsa . * Woreczek - na przykład do kanapek lub mrożenia . Orzechy jakie przygotowałam wkładam do woreczka . Spuszczam powietrze i zawiązuję woreczek . Lub zamykam jeśli jest to woreczek zamykany . Deskę kładę na rękawicę , na deskę kładę woreczek z orzechami i za pomocą tłuczka rozbijam je na dowolną grubość . Używana siła musi być kontrolowana , żeby nie zrobić z orzechów miazgi . No chyba że potrzebujemy orzechowy proszek :) Porada prosta ale przydatna . Pozdrawiam Małgośka w Kuchni https://www.malgoskawkuchni.com