Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rosyjskie wareniki"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Składniki
Wiśnie pokrój, posyp mąką i cukrem. Odstaw do lodówki. Mąkę połącz z kefirem, jajkiem, solą i cukrem. Wymieszaj i zagnieć gładkie ciasto. Następnie zawiń je w folię i włóż na 2 godziny do lodówki.
Po tym czasie podziel ciasto na 4 części i uformuj rulony. Pokrój jak na kopytka. Powstałe kluski spłaszcz i rozwałkuj na cienkie placki. Na każdy placek wyłóż łyżkę owocowego farszu i sklej.
W garnku zagotuj wodę, wsyp po łyżce soli i cukru. Wrzuć pierogi i gotuj, aż wypłyną. Danie udekoruj wiśniami i podawaj ze słodką śmietanką.Źródło: Na żywo