Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rosol w niedziele to tradycja...i smakuje wszystkim :)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 581
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1830
Polecam.
Odsłon: 5647
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 581
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1830
Polecam.
Odsłon: 5647
Składniki
Sprawiamy kurczaka(do rosolu dodaje tylko skrzydelka i czesc grzbietowa,reszte pieke na grilu na drugie danie)i wkladamy do duzego garnka.Zalewamy zimna woda,wstawiamy na kuchenke i czekamy,az sie zagotuje.W tzw.miedzyczasie zbieramy szumowiny i kroimy warzywka.
Marchew i pietruszke kroimy w slupki,seler w gruba kostke,cebule pozostawiamy w calosci(polowce)
Gdy wywar zacznie sie gotowac,zmniejszamy ogien, wrzucamy warzywa i reszte skladnikow.Rosol gotujemy na bardzo malym ogniu ok 1,5 godz.Podajemy z ryzem lub drobnym makaronem,bardzo goracy,posypany natka pietruszki.Smacznego :)