Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rosół z wołowiną i porami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 79
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 79
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Wołowinę oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić w cieniutkie plasterki. Warzywa oczyścić. Por pociąć w krążki, paprykę w drobną kostkę, czosnek posiekać. Makaron przygotować według opisu na opakowaniu, zahartować zimną wodą, odcedzić, przykryć i odstawić.
Rozgrzać olej, wsypać curry i mieszając, smażyć minutę. Dodać mięso, obsmażyć. Wlać wodę, gotować 10 minut. Dodać warzywa i gotować do miękkości. Doprawić, dodać makaron, podawać.
Zupa powinna być dość pikantna i lekko kwaskowa. Można ją też przyrządzić z dodatkiem mleczka kokosowego.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium