Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rosół z pulpetami"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27494
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 175
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 202
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1249
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27494
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 175
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 202
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1249
Składniki
Do garnka włóż umyte udko kurczaka i obraną opłukaną włoszczyznę. Zalej całość wodą i ugotuj.
Na rozgrzanym oleju podsmaż posiekaną cebulę i drobno pokrojoną wątróbkę.
ostudź, wymieszaj z namoczoną, odciśniętą kajzerką. Dodaj jajko, sól, pieprz i całość wymieszaj.
Z masy uformuj klopsy, obtocz je w mące i ugotuj w rondelku. Gdy będą miękkie, wrzuć do odcedzonego rosołu.
Dorzuć groszek, wsyp kurkumę i gotuj jeszcze około kwadrans.
Zupę podawaj z makaronem rosołowym.
Czas: 45 min. 1 porcja = 270 kcalŹródło: Kurier TV