Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rosół z naleśnikowymi ślimaczkami"
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1474
Brownie to klasyka, czekoladowych ciast, która sprawdza się z każdej okazji....
Odsłon: 33
Puszyste i lekkie niczym chmurka placuszki śniadaniowe. Przepis jest niezwykl...
Odsłon: 18088
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 46
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1071
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1474
Brownie to klasyka, czekoladowych ciast, która sprawdza się z każdej okazji....
Odsłon: 33
Puszyste i lekkie niczym chmurka placuszki śniadaniowe. Przepis jest niezwykl...
Odsłon: 18088
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 46
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1071
Składniki
Mięso opłucz, włóż do garnka, zalej 1 i 1/2 litra zimnej wody. Zagotuj, zanim bulion zawrze, usuń pianę z powierzchni wywaru. Potem dodaj bulion w proszku i gotuj jeszcze 20 minut. W tym czasie mąkę wymieszaj mikserem z mlekiem i jajkiem. Ciasto przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Odstaw na 10 minut, by mąka spęczniała. Natkę opłucz, osusz, oderwij listki, domieszaj je do ciasta.
Patelnię mocno rozgrzej. Smaruj ją cienko olejem. Wylewaj małe porcje ciasta, równomiernie rozprowadzaj je po całej powierzchni patelni. Smaż cienkie naleśniki.
Gotowe placki od razu zwiń i odłóż na bok. Około 5 minut przed końcem gotowania rosołu wyjmij z garnka mięso. Do wywaru włóż groszek cukrowy. Filety pokrój w kosteczkę, wrzuć je do rosołu. Naleśnikowe rulony pokrój w plasterki. Zupę rozlej do miseczek. Do każdej włóż naleśnikowe ślimaczki.Źródło: Tina