Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rosół z makaronem"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 167
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 221
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 167
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 221
Składniki
Cebulę obierz, opal nad ogniem. Marchewki i pietruszkę oczyść, pokrój. Por i łodygi selera umyj, kapustę oczyść, pokrój.
Wołowinę i kurczaka umyj, włóż do garnka. Zalej zimną wodą, zagotuj. Zdejmij szumowiny. Dodaj cebulę, pokrojone warzywa, czuszkę, czosnek i lubczyk. Gotuj na małym ogniu ok. 2 godz. Przypraw, posyp posiekaną natką.
Makaron: mąkę wyrób z jajkami i wodą (ciasto powinno być dość twarde). Rozwałkuj na cienkie placki, przykryj ściereczką, pozostaw do obeschnięcia. Placki pokrój w paski szerokości 4 cm, pokrój na cienkie nitki.
Makaron wrzucaj partiami na wrzącą, osoloną wodę, gotuj ok. 5 min, zamieszaj. Makaron odcedź, przelej zimną wodą. Podawaj do rosołu.
<strong>Czas przygotowania: 130 min.</strong>
<strong>Ilość porcji: 12. Cena za porcję: 3,50 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie