Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rosół z makaronem"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 253
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 44
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 32
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 79
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 253
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 44
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 32
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 79
Składniki
Do garnka włóż kurczaka lub porcję rosołową. Zalej zimną wodą. Zagotuj, zbierając łyżką cedzakową pianę, która powstanie na powierzchni wywaru.
Włoszczyznę i cebulę obierz. Warzywa dodaj do mięsa razem z listkami laurowymi oraz ziarenkami pieprzu i ziela angielskiego. Rosół gotuj na małym płomieniu około godziny. Wywar powinien zaledwie „mrugać”.
W drugim garnku zagotuj posoloną wodę. Wrzuć makaron, ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Rosół posól do smaku pod koniec gotowania. Przecedź go przez sitko.
Marchewki z wywaru pokrój w grubą kostkę. Ponownie włóż do rosołu. Dodaj groszek oraz kukurydzę. Makaron odcedź, osącz, rozłóż na talerzach. Zalej gorącą zupą i od razu podawaj.Źródło: Naj