Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rosół z kluskami z kaszy manny"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Składniki
Mięso włóż do dużego garnka, zalej wodą, aby je przykryła. Dodaj włoszczyznę, listek laurowy, ziele angielskie, lubczyk, sól i pieprz. Kiedy się zagotuje, zdejmij szumy z rosołu. Gotuj na małym ogniu do miękkości mięsa.
Kluseczki: żółtka utrzyj z masłem. Wsyp kaszę manną, szczyptę soli i wymieszaj. Białka ubij na sztywno i delikatnie połącz z kaszą. Z rosołu wyjmij ugotowane mięso oraz włoszczyznę.
Łyżeczką nabieraj małe porcje kaszy i wkładaj na gotujący się rosół. Gotuj 2-3 minuty, od chwili kiedy kluski wypłyną na powierzchnię.Źródło: Chwila dla Ciebie