Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rosół z kluskami naleśnikowymi"
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 31
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 271
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 126
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 31
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 271
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 126
Składniki
Kurczaka umyć, podzielić na mniejsze kawałki i zalać 6 szklankami zimnej wody, dodać sól, pieprz, listek. Doprowadzić do wrzenia i gotować ok. 10 minut na bardzo wolnym ogniu, cały czas zdejmując pianę. Warzywa oczyścić, umyć.
Cebulę przypalić na ogniu. Dodać wszystkie warzywa do garnka. Gotować do miękkości mięsa i warzyw.
Z mąki, mleka, jajek, wody, szczypty soli przyrządzić ciasto naleśnikowe, dodać natkę. Usmażyć na oleju pulchne naleśniki, każdy ciasno zwinąć i pokroić jak makaron. Podawać z rosołem, pokrojonym mięsem i warzywami.
ok. 75 minutŹródło: Twoje Imperium