Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rosół z kaszą jaglaną"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 729
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 146
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 729
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 146
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Przepis przysłała Elżbieta Staniak z Żyrardowa
Kaszę zalej zimną wodą, zamieszaj. Odlej wraz z zanieczyszczeniami. Zagotuj szklankę wody, włóż kaszę, zagotuj. Osącz. Zagotuj 2 szklanki osolonej wody, włóż kaszę i masło, gotuj 20 min, często mieszając. Kaszę rozsmaruj na tacy, posyp koperkiem. Ostudź.
Mięso umyj, pokrój. Zalej 2 litrami wody, zagotuj. Włoszczyznę oczyść, pokrój. Cebulę obierz, opiecz nad ogniem. Warzywa i pieprz dodaj do mięsa. Gotuj 90 min. Przypraw. Rosół przecedź. Kaszę pokrój w kostkę. Rosół podawaj z kostkami kaszy, marchewką i natką.
<strong>Czas przygotowania 90 min, ilość porcji 6, cena za porcję 3,20 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie