Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rosół węgierski z kury"
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 66
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 798
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 66
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 798
Składniki
Kurę oczyść, opłucz i włóż do garnka z zimną wodą. Dodaj obraną i pokrojoną marchew, połowę obranego selera, połowę pietruszki, przekrojoną na pół cebulę, sól, pieprz i zagotuj. Kiedy woda zawrze, zmniejsz płomień i gotuj przez ok. 2 godziny.
Wyjmij kurę, obierz od kości i pokrój w paski. Odłożonego selera i pietruszkę pokrój w paseczki. Pokrój w zapałkę również oczyszczoną paprykę i por.
Grzyby opłucz (jeśli masz suszone, namocz je wcześniej przez godzinę w gorącej wodzie odcedź) i pokrój w plasterki. Pokrojone warzywa, grzyby i mięso włóż do odcedzonego bulionu i gotuj, aż wszystko będzie miękkie.
Kurę można zastąpić świeżą rybą, np. karpiem, szczupakiem lub dorszem. Po ugotowaniu ryby wyjmuje się ości i kroi mięso w grubą kostkę.
Czas przygotowania: 150 minut 375 kcal/1 porcja.</strong>Źródło: Tele Tydzień