Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 163
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8426
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 163
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8426
Składniki
Zaczynamy od dokladnego umycia skrzydelek.
Wrzucamy je do garnka i zalewamy 2 litrami zimnej wody.Dodajemy do garnka ziele angielskie,lisc laurowy,jedna lyzeczke ziarenek smaku i szczypte soli i pieprzu.
Pluczemy por,obieramy marchewke i pietruszke i kroimy je w slupki,seler kroimy na sredniej grubosci kostke,a czosnek przekrajamy na pol-plastry cebuli opiekamy na patelni bez tluszczu i wrzucamy to wszystko do garnka razem z 2 kostkami rosolowymi.
Gotujemy rosolek przez 45 minut na malym ogniu-podczas gotowania moze pojawic sie na wierzchu szumowina,wiec trzeba ja zebrac.
Podajemy rosolek z makaronem nitki lub innym-jak kto woli i posypujemy natka pietruszki..