Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolmopsy z warzywami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 33
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 200
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 33
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 200
Składniki
Filety śledziowe osącz z zalewy, opłucz pod bieżącą wodą i ułóż na desce skórą do dołu. Wymieszaj miód (najlepiej naturalny) z musztardą na gładką masę, posmaruj nią wszystkie filety, posyp odrobiną roztartego w moździerzu kolorowego pieprzu.
Ogórki konserwowe pokrój na ćwiartki, obraną czerwoną cebulę w krążki. Marchewkę oczyść, pokrój w słupki. Kapary osącz z zalewy. Umyj i osusz gałązki koperku, oderwij piórka z łodyżek.
Na każdym filecie ułóż z jednej strony ćwiartkę ogórka. Posypuj cebulą, kaparami, marchewką i koperkiem. Zwiń roladki, zepnij. Dekoruj kolorowym pieprzem i resztą cebuli.
porcji, czas ok. 20 min; porcja – 340 kcal, cena 1,30 złŹródło: Świat kobiety