Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kiełbasą , ogórkiem kiszonym i cebulką. Rolady proste w przygotowaniu, a za razem bardzo smaczne.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 32
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1980
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 32
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1980
Składniki
Mięso po umyciu i osuszeniu rozbić na większe płaty. Następnie oprószyć solą i pieprzem , posmarować musztardą. Ogórki , kiełbasę oraz boczek i obraną cebulę pokroić w kostkę, włożyć do miski , dodać musztardę i wymieszać. Farsz rozłożyć na 4 płatach mięsa, boki złożyć do środka i zwinąć w roladę. Każdą roladę owinąć nitką kuchenną, oprószyć delikatnie mąką pszenną . Smażyć na rozgrzanym maśle klarownym z każdej strony do miękkości, podlewając od czasu do czasu ciepłą wodą i co jakiś czas obracając. Po usmażeniu nici ściągamy , a z powstałego płynu przygotowujemy sos. Podajemy do drugiego dania. Ja podałam z kluskami śląskimi i surówkami. Smacznego
Rolady gotowe do podania.