Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na obiad - podane z ryżem, kaszą lub ziemniakami. Można tez podac jako przekąskę.
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 38
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 182
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 38
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 182
Składniki
Na oleju podsmażyć cebulę pokrojona w kostkę. Gdy się zeszkli, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać szpinak - posolić dodać pieprz i odrobinę gałki muszkatałowowej. Jeśli ktoś uzywa, można dodać Jarzynki. Po odparowaniu wody ze szpinaku farsz ostudzić.
Pierś z kurczka pokroić i rozbić Każdy "kotlet" skropić odrobiną sosu sojowego, posolić i popieprzyć. Na każdy płat mięsa nakładać farsz i zawijać jak rolady.
Rolady obtoczyć w mące i kłaść na rozgrzany olej. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu podlać wodą i poddusić 10 minut.
Można podać z ziemniakami i surówką lub dowolną kaszą lub ryżem