Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piękne i pyszne danie idealne na świąteczny obiad. Rolady z wołowiny, nadziane kiełbasą, boczkiem i warzywami, duszone w sosie grzybowym.
Nici
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 63
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 643
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 62
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 82
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 63
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 643
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 62
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 82
Składniki
Mięso na rolady rozbijamy. Każdy plaster obsypujemy pieprzem i smarujemy musztardą. Kiełbasę, marchew, ogórka kiszonego i cebulę kroimy wzdłuż na 4 ćwiartki. Na każdym plastrze mięsa układamy kilka kostek boczku i po kawałku kiełbasy, marchwi, cebuli i ogórka. Roladki zwijamy i związujemy dość ciasno nicią. Każdą roladę obtaczamy w mące.
Rolady smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony, aż lekko się zarumienią. Zalewamy wodą (ja dałam około 500ml), dodajemy ziele, pieprz ziarnisty, liście, sól, pieprz i grzyby. Pod przykryciem na małym ogniu dusimy, aż mięso będzie miękkie - potrwa to co najmniej 1,5 godziny. Rolady wyciągamy na talerz i wyjmujemy nici. Zagęszczamy sos - mąkę rozprowadzamy w około połowie szklanki wody i powoli dolewamy do sosu. Gotujemy jeszcze minutę. Doprawiamy w razie potrzeby solą i pieprzem. Rolady polewamy sosem. Rolady można podać z kluskami, kopytkami, ziemniakami, ryżem lub kaszą oraz surówką. Ja uwielbiam rolady z kaszą gryczaną i czerwoną kapustą.