Rolady śląskie wołowe jak zrobić rolady śląski obiad

Rolady śląskie wołowe jak zrobić rolady śląski obiad
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Pyszny obiad.Na moim kanale na YouTube Slodki Smak Pasji znajdziecie przepisy na kluski slaskie i modra kapuste,zapraszam!

Składniki

  • mieso wolowe na 6 rolad
  • 6 lyzek musztatdy
  • 6 plastrów boczku wedzonego
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 duza cebula
  • kielbasa slaska
  • sól,pieprz,maslo klarowane do smazenia

Przygotowanie

  1. Mieso na rolady ,6 sztuk musimy dobrze rozbic.Nastepnie smarujemy musztarda,solimy i pieprzymy.Dajemy plasterek boczku,kielbasy,ogórka i cebuli pokrojonej w piórka.

  2. Rolade zwijamy(POPATRZ NA FILMIK JAK ROBI TO SIE PRAWIDLOWO) i mocujemy za pomoca wykalaczki lub bialej nitki.Na patelni rozgrzewamy tluszcz i z obu stron smazymy rolady.Nastepnie dodajemy wody i pod przykryciem na malym ogniu dusimy do miekkosc.
    Podajemy z kluskami,sosem i modra kapusta-typowy niedzielny slaski obiad-SMACZNEGO!!!

Komentarze do przepisu (3)

KulinarnaChwila 04 lutego
Pyszotka:)
SlodkiSmakPasji 04 lutego
Dziekuje za komentarz,ale prosze równiez o lake w góre!
Nevermore 04 lutego
Super jedzonko, mam rodzinę na Śląsku i coś, o tym wiem :) Mosz recht dziołcha, pyszności ;)
Składniki
  • mieso wolowe na 6 rolad
  • 6 lyzek musztatdy
  • 6 plastrów boczku wedzonego
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 duza cebula
  • kielbasa slaska
  • sól,pieprz,maslo klarowane do smazenia
Składniki