Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolady po śląsku"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 14
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 14
Składniki
Ogórki pokroić w słupki, cebule w plastry. Plastry mięsa rozbić na cienkie płaty. Doprawić, posmarować musztardą. Na każdym kawałku mięsa ułożyć cebulę, ogórek, boczek lub słoninę.
Zwinąć ciasno i związać bawełnianą nicią. Smażyć do zarumienienia z obu stron na rozgrzanym tłuszczu, następnie zalać wrzącą wodą i dusić pod przykryciem około godziny. Gdy rolady będą już miękkie, usunąć nici. Powstały sos doprawić do smaku i zagęścić niewielką ilością mąki. Podawać z kluskami śląskimi i modrą kapustą.
Czas: około 1,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień