Roladki zwijane w boczku w sosie pieczarkowym

Roladki zwijane w boczku w sosie pieczarkowym
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
Przypieczony boczek sprawi że filet będzie soczysty, nabierze wyrazistego smaku.

Składniki

  • ½ fileta z kurczaka
  • Sól
  • Kilka plasterków boczku parzonego.
  • 25 dag pieczarek
  • Pieprz
  • 2 serki topione
  • papryka słodka
  • Suszona bazylia
  • Olej do smażenia
  • cebula

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy na podłużne kawałki.
    2. Doprawiamy papryką, solą oraz bazylią.
    3. Zostawiamy w lodówce na 2 godziny.

  2. 4. Cebulę obieramy kroimy w kostkę, następnie prużymy na rozgrzanym oleju.

  3. 5. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.

  4. 6. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  5. 7. Dodajemy serki topione i prużymy do chwili ich rozpuszczenia.

  6. 8. Kurczaka zawijamy w boczek, spinamy wykałaczką.

  7. 9. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.

  8. 10. Roladki układamy w naczyniu.
    11. Polewamy sosem.

  9. 12. Danie gotowe.
    13. Smacznego.

Komentarze do przepisu (3)

Nevermore 18 grudnia 2018
Lubię takie zawijańce, bo mięso nie wysusza się i jest pyszne :) Kurczak w takim sosie jest super, biorę dwa... Czytaj całość »
Lubię takie zawijańce, bo mięso nie wysusza się i jest pyszne :) Kurczak w takim sosie jest super, biorę dwa małe kawałeczki ;)
KulinarnaChwila 18 grudnia 2018
tylko dwa? to małe kawałki? :))))
Nevermore 18 grudnia 2018
No tylko dwa, tyle mi wystarczy ;)
Trzeba dzielić się z innymi, żeby nie pomyśleli, że jestem samolubem :D
Składniki
  • ½ fileta z kurczaka
  • Sól
  • Kilka plasterków boczku parzonego.
  • 25 dag pieczarek
  • Pieprz
  • 2 serki topione
  • papryka słodka
  • Suszona bazylia
  • Olej do smażenia
  • cebula
Składniki