Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki ze szpinakowym farszem"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 38
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 33
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 71
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 38
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 33
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 71
Składniki
Filety umyj i osusz. Za pomocą kopystki wydrąż dziurę w środku. Podsmaż drobno posiekaną cebulę. Dodaj rozmrożony szpinak, 2 łyżki wody, dopraw startą gałką i solą. Gotuj 10 minut. Poczekaj chwilę, aż przestygnie i dodaj serek.
Nafaszeruj filety szpinakiem. Następnie zawiń każdy w 3 plastry boczku.
Rozgrzej 2 łyżki oliwy i smaż mięso przez kwadrans. Posyp w trakcie suszonym oregano. Zdejmij filety i zawiń w folię aluminiową.
Na patelnię wlej trochę wody i białe wino. Duś przez 3 minuty. Dodaj mąkę ze śmietaną, aby zawiązać sos. Gotuj kolejne 5 minut.
Mięso pokrój w plastry. Przed podaniem polej sosem z patelni.
Czas przygotowania: 70 minut 610 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień