Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki ze szpinakiem i żurawiną"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Składniki
??Szpinak odparuj na patelni razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przypraw gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem. Ostudź. Żurawinę namocz w wodzie, odstaw na godzinę.
??Filety umyj, oczyść z błonek, podziel na dwie części. Każdą pierś natnij wzdłuż tak, by powstała kieszeń. Do środka włóż na przemian: porcję szpinaku, odsączonej żurawiny, połowę pokruszonych orzechów oraz pokrojony w drobną kostkę ser feta.
Zepnij mięso wykałaczkami, po czym namocz w roz trzepanych, doprawionych so- lą jajkach. Następnie obtocz je w mące połączonej z bułką tartą, pozostałymi orzechami oraz natką.
Usmaż roladki na oleju, a potem podpiecz w 200°C.
Czas przygotowania: 50 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 300. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax