Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki ze szczupaka"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4627
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 865
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4627
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 865
Składniki
Filet ze szczupaka pokrój w dłuższe plastry (uważaj, aby nie porozrywać mięsa). Rozłóż plastry na desce do krojenia, pokrop je sokiem z limonki i posól. Następnie posyp je przyprawą chili lub drobno pokrojoną papryczką chili i rozłóż listki świeżej kolendry. Połóż na to plaster bekonu i zwiń mocno w roladki. Owiń kolejnym plastrem bekonu i umocuj wykałaczką, aby podczas pieczenia nie rozwinęły się.
Włóż roladki do brytfanny i polej olejem. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez ok. 20-40 minut w temperaturze 180°C. Podawaj z ziemniakami.Źródło: Na żywo