Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki ze śliwkami i boczkiem"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5447
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 295
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 28010
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 104
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5447
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 295
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 28010
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 104
Składniki
30 min • Porcja ok. 340 kcal • Koszt porcji 1,70 zł • Przepis na 6 porcji
Mięso opłukuję, rozbijam tłuczkiem na cienkie plastry, nacieram oliwą zmieszaną z cukrem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Wstawiam do lodówki przynajmniej na godzinę, aby mięso się zmacerowało.
Po tym czasie na każdym kotlecie rozkładam plaster boczku oraz dwie śliwki. Zwijam kotlety w roladki i spinam je wykałaczkami. Obsmażam mięso na oleju na złoty kolor.Źródło: Kobieta i życie